Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Χ. Θεοχάρης: Αναιρεί στο twitter τη χθεσινή εγκύκλιο για τη μείωση του ΦΠΑ!


«Ο ΦΠΑ στην εστίαση είναι 13% ανεξαρτήτως που καταναλώνεται», ξεκαθαρίζει με μήνυμά του στο twitter o γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.


Η δήλωσή αυτή στο εν λόγω δίκτυο έγινε με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο εν όψει της εφαρμογής, από αύριο, 1η Αυγούστου, του μειωμένου συντελεστή στα προϊόντα και τις υπηρεσίες εστίασης.

Σε χθεσινή εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών είχε πάντως διασαφηνίσει, μεταξύ άλλων, ότι ο συντελεστής ΦΠΑ 13% δεν θα ισχύει για προϊόντα που παραλαμβάνονται από τον πελάτη για κατανάλωση εκτός καταστήματος όπως και όταν παραδίδονται μέσω ντελίβερι.


Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

Το όλο θέμα πάντως δημιουργεί μια μεγάλη απορία: πόσο σοβαρή είναι μια κυβέρνηση, που τη μια μέρα βγάζει μια εγκύκλιο, και την επόμενη ακριβώς την αναιρεί, έπειτα από την κατακραυγή που εισπράττει από μερίδα των ΜΜΕ; Εκτός, βέβαια, αν ο κ. Θεοχάρης λέει του κεφαλιού του και εκφράζει στο twitter καθαρά δικές του απόψεις, που ουδεμία σχέση έχουν με το κυβερνητικό πρόγραμμα… Σε αυτή την περίπτωση όμως, καλό θα κάνουν στην κυβέρνηση να θυμούνται τι είχαν δηλώσει κατά καιρούς για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ!

ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου