Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Κυβέρνηση: Προσπαθούν να κλείσουν τις λίστες της κινητικότητας

Με δεδομένη την επιθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει τις λίστες της κινητικότητας, ώστε να τηρήσει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία που έχουν λάβει οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων για την αποστολή των καταλόγων με τον αριθμό των υπαλλήλων που κρίνονται ως πλεονάζοντες, τις υπηρεσίες από τις οποίες προέρχονται, καθώς και τον κλάδο και την ειδικότητα όπου ανήκουν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα υπουργεία υπολείπονται κατά 8.211 εργαζόμενους προκειμένου να πετύχει τον στόχο υπαγωγής 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Την ίδια ώρα, μέσω της έκθεσής της για την εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος, η Κομισιόν θέτει ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο που θα υπερβαίνουν τις 15.000 που έχουν συμφωνηθεί…

Εν τω μεταξύ, όπως καταδεικνύουν στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μόνο τον τελευταίο μήνα απολύθηκαν για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους 104 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ από τον περσινό Ιούλιο έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία 993.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με εγκύκλιό του, ζητά την επικαιροποίηση των ατομικών μητρώων, με στόχο τον εντοπισμό πλαστών πιστοποιητικών, ιδίως αυτών που αφορούν τη γλωσσομάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου