Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο ΠΑΟΚ δεν... πέταξε στα αστέρια!

Η πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν εξαρχής μία πολύ δύσκολη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ. Η ήττα 2-0 από τη Μέταλιστ, στην άδεια Τούμπα, την κατέστησε σχεδόν αδύνατη και ο Δικέφαλος ψάχνει πλέον ένα ποδοσφαιρικό θαύμα στην Ουκρανία.
Η Μέταλιστ απέδειξε τη σαφή ποιοτική της ανωτερότητα με την επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η εξέλιξη του ματς θα ήταν διαφορετική αν ο ΠΑΟΚ είχε αξιοποιήσει τις δύο κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, οι Γεωργιάδης και Αθανασιάδης δεν κατάφεραν να σκοράρουν, σε αντίθεση με τους Ουκρανούς που έδειξαν ότι διαθέτουν τον απαραίτητο, σ' αυτό το επίπεδο, ποδοσφαιρικό κυνισμό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Σέρβος φορ της ουκρανικής ομάδας, Ντέβιτς, που στο 43' άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι (ο Βίτορ έκανε χέρι στη μεγάλη περιοχή) και στο 72' «σφράγισε» το αποτέλεσμα με μία έξοχη ατομική ενέργεια.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Λίνο, Κίτσιου και Τζιόλης, ενώ οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης ήταν κατώτεροι των προσδοκιών, με αποτέλεσμα η Μέταλιστ να μην δεχτεί μεγάλη πίεση μετά το πρώτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού. Οι Ουκρανοί, που είχαν και δοκάρι στην εκπνοή, είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση, αλλά ο Δικέφαλος έχει μία ακόμη ευκαιρία στη ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Γεωργιάδης (67’ Βούκιτς), Λάζαρ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Λούκας (55’ Ολίσε), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (77’ Νέτσιντ).

Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Ντισλιένκοβιτς, Βιλάγκρα, Μολέδο, Ασεβέδο, Γκουεγιέ, Ντιέγκο (62’ Μπλάνκο), Έντμαρ, Σόσα (90' Κρασνοπόροφ), Τόρες, Μάρλος, Ντέβιτς (77’ Κριστάλντο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου