Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Διαβουλεύσεις για τον οδικό άξονα της παράκαμψης των Γιαννιτσών

Στο επίκεντρο συναντήσεων και διαβουλεύσεων αρμόδιων φορέων έχει βρεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα το θέμα της κατασκευής του οδικού άξονα της παράκαμψης των Γιαννιτσών, ενός έργου που θεωρείται μεγάλης σημασίας καθώς θα συνδέει την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και την Εγνατία Οδό με την εξωστρεφή παραγωγική ζώνη της Πέλλας και της Φλώρινας, καθώς και την Κεντρική Μακεδονία με την ΠΓΔΜ.

Οι σχετικές συζητήσεις ξεκίνησαν μετά τις καταγγελίες του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη, περί μεθόδευσης μεταφοράς των χρηματοδοτικών πόρων που δεσμεύτηκαν για το έργο, προκειμένου να διατεθούν στο έργο της βελτίωσης και αναβάθμισης της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης στην πρόσφατη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, ο ίδιος απέστειλε πριν δύο εβδομάδες σχετική επιστολή - καταγγελία στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών Κώστα Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλογιάννη και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

«Το έργο της παράκαμψης των Γιαννιτσών αξιολογήθηκε θετικά από το υπουργείο Ανάπτυξης και χρηματοδοτήθηκε με 113,6 εκ. ευρώ στις 13/7 του 2010. Ωστόσο στις 19 Απριλίου του 2012, για τυπικούς και κατασκευασμένους λόγους, δεν έγινε δεκτή η ένταξή του και τις επόμενες δύο μέρες εντάχθηκε για χρηματοδότηση το έργο αναβάθμισης και βελτίωσης της δυτικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης με προϋπολογισμό 121 εκ ευρώ», εξηγεί ο κ. Θεοδωρίδης. Διευκρινίζει δε ότι «δεν υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης και των δύο παραπάνω έργων καθώς αν υπήρχε, τότε θα είχαν ενταχθεί και τα δύο».

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, με σημερινή του ανακοίνωση εκφράζει την πεποίθηση ότι το έργο της παράκαμψης των Γιαννιτσών θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους πολίτες προς χρήση παρά τις αντιξοότητες που προέκυψαν. Παράλληλα τονίζει ότι η Πέλλα δεν θα αδικηθεί υπέρ της Θεσσαλονίκης και γνωστοποιεί ότι η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να ζητηθεί η άμεση επαναφορά της παράκαμψης των Γιαννιτσών στους υπό χρηματοδότηση οδικούς άξονες πρώτης προτεραιότητας.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ζητηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό για το συγκεκριμένο θέμα», σχολίασε ο κ. Θεοδωρίδης ενώ για το ενδεχόμενο απένταξης του έργου της δυτικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης σχολίασε: «η Περιφέρεια δεν τάσσεται υπέρ της απένταξης του έργου της περιφερειακής αλλά υπέρ της διεκδίκησης του έργου της παράκαμψης των Γιαννιτσών ως έργου πρώτης προτεραιότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου