Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ξεκίνησε η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη

Άρχισε λίγο μετά τις 10.00 στην Αθήνα η δίκη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc Κώστ Βαξεβάνη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων με τη δημοσιοποίηση λίστας ονομάτων που φέρεται να είναι η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ. Ο δημοσιογράφος βρέθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στα γραφεία της Ευελπίδων.

Με το που ξεκίνησε η δίκη, οι συνήγοροι του δημοσιογράφου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Χάρης Οικονομόπουλος και Δημήτρης Καπερνάρος τοποθετήθηκαν ένας-ένας κάνοντας ένταση λόγω αοριστίας της κατηγορίας του Κώστα Βαξεβάνη. Η δικαστής διέκοψε αλλά η ένταση απορρίφθηκε. Η δίκησυνεχίστηκε με τον Κώστα Βαξεβάνη να δικάζεται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη ένσταση από τους συνηγόρους του δημοσιογράφου, καθώς το έγγραφο με το οποίο ο Βαξεβάνης παραπέμπεται σε δίκη δεν έχει σφραγίδα εισαγγελίας. Τελικά και αυτή η ένσταση απορρίφθηκε και η δίκη συνεχίζεται κανονικά, αφού σύμφωνα με το δικαστήριο η σφραγίδα του εισαγγελέα και η υπογραφή του αρκούν.

Αυτή τη στιγμή, διεξάγεται η διαδικασία υπεράσπισης των μαρτύρων. Μάρτυρας υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη είναι μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου