Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Φθηνά προϊόντα ξανά σε Νεάπολη-Συκιές


Συνεχίζει ο δήμος Νεάπολης - Συκεών στη Θεσσαλονίκη την προμήθεια στους καταναλωτές απευθείας από τους παραγωγούς βασικών ειδών διατροφής σε χαμηλές τιμές και άριστη ποιότητα.
Η πρωτοβουλία του δήμου άρχισε από τον περασμένο Μάρτιο στο πλαίσιο του δημοτικού δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, με πρωτοφανή ανταπόκριση περίπου 7.000 οικογενειών και από τις τέσσερις δημοτικές ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων.

«Η θεσμοθέτηση της αρχικής μας πρωτοβουλίας αποδεικνύει ότι δεν επρόκειτο για ένα “πυροτέχνημα” για δημιουργία εντυπώσεων. Σεβόμαστε τις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας, οι οποίοι παλεύουν να καλύψουν τις καθημερινές τους υποχρεώσεις βλέποντας το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά. Έχουμε ιερό χρέος και ευθύνη να τους στηρίζουμε με όποιο μέσο, τρόπο και δυνατότητα διαθέτουμε ως δήμος, εξασφαλίζοντας φθηνά και ποιοτικά καταναλωτικά αγαθά», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Παράλληλα, επαναλαμβάνει την ανάγκη «περαιτέρω ενίσχυσης του καταναλωτικού κινήματος, καθώς και της εξυγίανσης της αγοράς και απαλλαγής της από κάθε είδους αισχροκέρδεια, είτε των μεσαζόντων είτε των καρτέλ των εναρμονισμένων πολιτικών, που εμμένουν και μεθοδεύουν τη συνέχισή της», όπως αναφέρει.

Προϊόντα-Τιμές-Παραγγελίες

Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το Γραφείο Καταναλωτή δημιούργησαν δημοτικό δίκτυο για την απευθείας διάθεση στους καταναλωτές προϊόντων από παραγωγούς από διάφορες περιοχές της χώρας. Τα προϊόντα έχουν ελεγχθεί από ειδικούς τεχνολόγους και υπηρεσίες και πιστοποιηθεί για την άριστη ποιότητά τους, πληρώντας τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, όπως ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο δήμος δεν έχει καμία εμπλοκή στην οικονομική συνδιαλλαγή μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, ενώ στις τιμές των προϊόντων συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ. Τα προϊόντα που διατίθενται, μαζί με τα χαρακτηριστικά που τα συνοδεύουν (προέλευση, πιστοποίηση, παραγωγός, τιμές), είναι τα εξής:

(Πατήστε click στον πίνακα για μεγαλύτερη προβολή)

Οι δηλώσεις παραγγελιών θα γίνονται από αύριο Παρασκευή 2 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου. Οι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν στις υπηρεσίες των Συμβουλευτικών Σταθμών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ή να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο παραγγελίας και να το αποστείλουν ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις:
  • xorismesazontes12@gmail.com 
  • xorismesazontes@yahoo.gr 

Κάθε έντυπο παραγγελίας δεν μπορεί να ξεπερνά τις ποσότητες:
● Πατάτες: 60 κιλά ● Αλεύρι: 50 κιλά ● Ρύζι: 10 κιλά ανά ποικιλία ● Λάδι: 20 λίτρα ● Όσπρια: 10 κιλά ανά είδος ● Κρεμμύδια: 20 κιλά

Παράδοση προϊόντων 

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των παραγγελιών, και αφού θα έχει γίνει τηλεφωνική επιβεβαίωση από τα αρμόδια στελέχη του δήμου, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τον τρόπο, τον τόπο, την ημέρα και την ώρα παραλαβής των προϊόντων που θα παραγγείλουν. 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Απατσίδη, η παράδοση θα γίνει τμηματικά και με αλφαβητική σειρά, και οι καταναλωτές θα λάβουν σχετικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνό τους ή θα ενημερωθούν τηλεφωνικά όσοι δεν δήλωσαν αριθμό κινητού. «Στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε το σύνολο των παραγγελιών και να επαναλάβουμε την καλή συνεργασία μεταξύ δήμου, παραγωγών και καταναλωτών, ώστε να αποφύγουμε τον όποιο συνωστισμό ή ταλαιπωρία», σημειώνει.

Πληροφορίες 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, με τα στελέχη των Συμβουλευτικών Σταθμών του δήμου Νεάπολης-Συκεών:
• Δ.Ε. Συκεών: 2313. 313117
• Δ.Ε. Νεάπολης: 2310. 634366
• Δ.Ε. Πεύκων: 2313. 502226
• Δ.Ε. Αγ. Παύλου: 2313. 300206

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου