Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Λιγκ Καπ: Πήρε το ντέρμπι η Τσέλσι, αποκλεισμός για Λίβερπουλ, Τότεναμ!


Η Τσέλσι επικράτησε στην παράταση με 5-4 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προκρίθηκε στους «8» του Λιγκ Καπ Αγγλίας σε ένα ματς, όπου οι οπαδοί των «μπλε» δέχθηκαν μεγάλη «καζούρα» από τους αντίστοιχους των «κόκκινων διαβόλων» για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Οι «μπλε», λοιπόν, πήραν ρεβάνς για την ήττα στο πρωτάθλημα σε ένα ματς, όπου η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που φαινόταν που φαινόταν πως θα προκριθεί.


Ο Γκγικς στο 22' άνοιξε το σκορ για τους «κόκκινους διαβόλους» για να έρθει η απάντηση με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νταβίντ Λουίζ στο 31'. Ο Ερνάντεζ που έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους για το πρωτάθλημα, σκόραρε ξανά στο 43΄δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του, ωστόσο και πάλι οι «μπλε» αντέδρασαν γρήγορα ισοφαρίζοντας με τον Κέιχιλ στο 52'. Ο Νάνι στο 58' έκανε το 3-2 δείχνοντας πως θα έδινε τη νίκη στην ομάδα του, ωστόσο ο Αζάρ στο 94' ισοφάρισε σε 3-3 στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, οι γηπεδούχοι δεν θα έχαναν την ευκαιρία για ρεβάνς και πετυχαίνοντας δύο γκολ πήραν με εντυπωσιακό τρόπο τη ρεβάνς. Ο Στάριτζ στο 97' έκανε το 4-3 για να γίνει το 5-3 από τον Ραμίρες στο 116'. Το εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκιγκς στο 120'.

Μεγάλη πρόκριση μέσα στο «Ανφιλντ» με 3-1 επί της Λίβερπουλ του πρώην προπονητή της, Μπρένταν Ρότζερς πήρε η Σουόνσι. Ο Τσίκο στο 34΄άνοιξε το σκορ για τους «κύκνους» που αντιμετώπισαν τον προπονητή που τους ανέδειξε, Μπρένταν Ρότζερς.Στο 72' ο Ντάιερ έκανε το 2-0 «καθαρίζοντας» ουσιαστικά για την ομάδα του. Οι «κόκκινοι» μείωσαν προσωρινά με τον Σουάρεζ στο 75' για να έρθει ο Ντε Γκούζμαν στο 95' να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους.

Εκτός ημιτελικών Λιγκ Καπ έμεινε η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League, Τότεναμ, η οποία ηττήθηκε με 2-1 από τη Νόριτς, αν και προηγήθηκε στο σκορ στο 66' με τον Μπέιλ. Στο 84' ο Βερτόγκεν ισοφάρισε για τη Νόριτς με αυτογκόλ για να έρθει στο 87΄ο Τζάκσον να διαμορφώσει το τελικό 2-1 με τον Κλιντ Ντέμπσεϊ στο 90' να χάνει πέναλτι και την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φάσης των «16»:

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5-4 παρ. (3-3 κ.α.)

Λίβερπουλ – Σουόνσι 1-3

Νόριτς – Τότεναμ 2-1

Ρέντινγκ – Άρσεναλ 5-7 παρ. (4-4 κ.α.)

Λιντς – Σαουθάμπτον 3-0

Σάντερλαντ – Μίντλεσμπρο 0-1

Σουίντον – Άστον Βίλα 2-3

Γουίγκαν – Μπράντφορντ 2-4 πεν. (0-0 κ.α. και παράταση)

Αναλυτικά η κλήρωση του αγγλικού Λιγκ Καπ:

Λιντς-Τσέλσι

Νόριτς-Άστον Βίλα

Σουόνσι-Μίντλεσμπρο

Μπράντφορντ-Άρσεναλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου