Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Δεύτερες σκέψεις: Η… ανυπακοή του «Βήματος»

- «Κουκουλοφόρους που δίνουν γη και ύδωρ στους αφερέγγυους εταίρους και δανειστές» μας, «βλέπει» το «Βήμα» στο εσωτερικό της χώρας, όπως τονίζεται σε κεντρικό άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας στο διαδίκτυο. Στο ίδιο άρθρο τονίζεται ότι από τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν αποδειχτεί αφερέγγυοι, η Ελλάδα «δεν μπορεί παρά να υπερασπισθεί τα εθνικά της συμφέροντα με κάθε μέσο», αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί ότι η χώρα μας πλέον δικαιούται να μην συμμορφωθεί προς τα υποδείξεις των δανειστών – δυναστών μας και να μην υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της. Δύσκολο, πολύ δύσκολο μοιάζει το μέλλον της κυβέρνησης, αν ακόμα και το «Βήμα»… φαλτσοσφυρίζει το σύνθημα της ανυπακοής!

- Με 586 ευρώ το μήνα (μεικτά!) δεν μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος, αποφάνθηκε χθες το μονομελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο έκρινε ότι η αμοιβή με 586 ευρώ το μήνα (μεικτά!) «συνιστά εκμετάλλευση του εργαζομένου και θέτει σε κίνδυνο την επιβίωσή του». Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο δικαστής ή είναι μέλος κάποιας συντεχνίας που επιμένει να διατηρεί κεκτημένα δικαιώματα σε βάρος του συνόλου της κοινωνίας, ή είναι εντελώς ανθέλληνας και δεν κατανοεί την αναγκαιότητα των μέτρων που λαμβάνονται για να σωθεί η Ελλάδα!

- «Υποταγμένη» και «δεμένη στο άρμα της Μέρκελ χαρακτήρισε σήμερα την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, ζήτησε για ακόμα μια φορά εκλογές, καθώς εξέφρασε την άποψη ότι μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί τη βιωσιμότητα του χρέους στο εξωτερικό. Όπα, σύντροφε, κάτι δεν μου αρέσει εδώ. Η λέξη «διαπραγμάτευση» μου θυμίζει σε επικίνδυνο βαθμό την περιβόητη «επαναδιαπραγμάτευση» με την οποία μας ζάλισαν τα αυτιά στην τελευταία προεκλογική περίοδο. Μετά τις εκλογές, βέβαια, η λέξη αυτή ξεχάστηκε μια και δια παντός από όσους την… κακομεταχειρίστηκαν!

Κ. Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου