Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη για την πρόοδο των αρχαιολογικών ανασκαφών στους σταθμούς του Μετρό


Στα τέλη Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, αντίστοιχα, τοποθετείται η ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών στους υπό κατασκευή σταθμούς Δημοκρατίας και Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Η πρόοδος των αρχαιολογικών ανασκαφών στα εργοτάξια του Μετρό συζητήθηκε στη σύσκεψη με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου, της γενικής γραμματέα Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, της διευθύντριας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Ευγενίας Γερούση, της διευθύντριας Κλασικών Αρχαιοτήτων Νικολέτας Βαλάκου, του διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργου Κωνσταντινίδη και του συμβούλου της Αττικό Μετρό καθ. Μιχάλη Τιβέριου.

Επίσης, συζητήθηκε η προβολή των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν κατά την ανασκαφή στο σταθμό Αγία Σοφία.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο γενικοί γραμματείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών των δύο υπουργείων και της Αττικό Μετρό Α.Ε.

«Με υπομονή, επιμονή και πολύ δουλειά και σε πνεύμα συνεργασίας, βήμα- βήμα, υλοποιούμε την δέσμευσή μας για το Μετρό Θεσσαλονίκης. Η παράδοση από το υπουργείο Πολιτισμού για κατασκευαστικές εργασίες του βορείου τμήματος του σταθμού «Αγία Σοφία», αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη της προόδου που επιτυγχάνεται», τόνισε ο κ. Σιμόπουλος

«Το Φεβρουάριο του 2010 το υπουργείο Πολιτισμού εκπόνησε ένα σχέδιο για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ερευνών στο Μετρό Θεσσαλονίκης, με ορίζοντα το τέλος του 2012. Αυτό εν τοις πράγμασι και με αγαστή συνεργασία με την Αττικό Μετρό και το συναρμόδιο υπουργείο, τηρείται», σημείωσε η κ. Μενδώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου