Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Συμβολική κατάληψη στο ΤΕΙ Καβάλας


Συμβολική κατάληψη έγινε σήμερα το πρωί στο ΤΕΙ Καβάλας. Η πρωτοβουλία ανήκει στο διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος. Οι εργαζόμενοι, άνδρες και γυναίκες, έδωσαν ραντεβού στις 7.00 σήμερα το πρωί στην κεντρική πύλη του ΤΕΙ Καβάλας, την οποία και  έκλεισαν.

Ο αποκλεισμός συνεχίστηκε μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι. Πρόκειται για μία διαμαρτυρία με διπλό θέμα. Από τη μια συμπαράσταση σε συναδέλφους εργαζόμενους σε άλλα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, που κινδυνεύουν με βάση του νέο μνημόνιο ακόμη και με απόλυση, από την άλλη ανησυχία κι αγωνία για το τι θα γίνει με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΤΕΙ Καβάλας, τώρα που το υπουργείο παιδείας προετοιμάζει σχέδιο συγχωνεύσεων ή και καταργήσεων σχολών, τμημάτων, πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Στο ΤΕΙ Καβάλας εργάζονται σήμερα περίπου 70 διοικητικοί υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών της Δράμας.

Δέκα απ΄ αυτούς σπεύδουν να βγούνε στη σύνταξη για να προλάβουν τις αλλαγές του νέου μνημονίου.Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Καβάλας, δεν συνηθίζουν τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, ούτε φυσικά κατά το παρελθόν έκαναν μόνοι τους κατάληψη του ιδρύματος. Κάτι τέτοιο θα γίνει σήμερα, πρώτη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου