Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Το 2013 τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης υπόσχεται ο Σαμαράς


«Η Ελλάδα τηρεί και θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για να τερματιστεί η κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνάντηση που πραγματοποιείται στην Μάλτα με την συμμετοχή των επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μάλιστα σημείωσε πως τον επόμενο χρόνο θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της χώρας.

Μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς περιέγραψε με δραματικούς τόνους τη σκληρή πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η χώρα και τόνισε πως «η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες... Το 2009 το έλλειμμα ουσιαστικά εξερράγη. Μετά από τρία χρόνια σκληρής λιτότητας, θα μειώσουμε το έλλειμμα κατά 8% του ΑΕΠ. Μια τέτοια μείωση, μέσα σε μόλις τρία χρόνια, δεν έχει ξαναγίνει. Αλλά αυτό έγινε με ένα σκληρό τίμημα: η Ελλάδα έχασε περίπου το 25% του ΑΕΠ, μέσα σε τρία χρόνια».

«Υπάρχει μία ευρεία συμφωνία στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Σαμαράς ενώ υποστήριξε πως «στην Ελλάδα είδαμε το χειρότερο πρόσωπο της κρίσης και μετά τις τελευταίες αποφάσεις που έχουμε λάβει, τον επόμενο χρόνο θα έχουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης».

Μιλώντας στη συνεδρίαση του ΕΛΚ με θέμα «Η απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη - Ολοκληρώνοντας τη Νομισματική και Οικονομική Ένωση», ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «δεν μπορεί να πετύχει κανένα πρόγραμμα, αν δεν έχεις την κοινωνία μαζί σου», ενώ επανέλαβε την αισιοδοξία του υπογραμμίζοντας πως η ελληνική επιτυχία αντιμετώπισης της κρίσης θα μετατραπεί σε ευρωπαϊκή επιτυχία.

Εις ό,τι αφορά τα θέματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως το επόμενο βήμα είναι η ομοσπονδιακή ένωση των ευρωπαϊκών κρατών, λέγοντας πως μπορούμε να κάνουμε μαζί περισσότερα από ό,τι ο καθένας ξεχωριστά.

Ο κ. Σαμαράς θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Λόρενς Γκόνζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου