Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Καβάλα: Συγκέντρωση δημοσίων υπαλλήλων κατά της λιτότητας


Φανερή ήταν η αγωνία των δημοσίων υπαλλήλων που συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Καπνεργάτη. Ήταν μία διαμαρτυρία στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης για την πολιτική της λιτότητας που άρχισε από την Ελλάδα αλλά απλώνεται κάθε φορά και σε περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η χθεσινή κινητοποίηση είχε τα χαρακτηριστικά που επικρατούν και στην Καβάλα αυτές τις μέρες, λόγω του γνωστού μέτρου του νέου μεσοπρόθεσμου, για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.Στην πλατεία Καπνεργάτη συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι. Οι περισσότεροι ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, δημοτικοί υπάλληλοι. Συμβολικά συμμετείχαν εργαζόμενοι στα πετρέλαια, ενώ προώθησαν τα δικά τους αιτήματα, τα δικά τους προβλήματα μαθητές του μουσικού σχολείου, που την περασμένη Δευτέρα έκαναν κατάληψη, αφού δεν έχουνε καθηγητές ειδικοτήτων.

Το διαδικαστικό ήταν σχετικά σύντομο. Μίλησε ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Τ. Ιωαννίδης, Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι επανήλθαν στην πλατεία Καπνεργάτη, όπου μαθητές του μουσικού σχολείου παρουσίασαν σύντομο πρόγραμμα συναυλίας και καταχειροκροτήθηκαν.

Οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων υποστηρίζουν ότι τελικά δε θα απολυθεί κανείς δημόσιος υπάλληλος. Είναι φυσικά σε ετοιμότητα προκειμένου να συμβεί παντού αυτό που ήδη αποφάσισαν να κάνουν οι δήμαρχοι σε όλη τη χώρα, δηλαδή να μη δώσουν στοιχεία, ονόματα, αριθμό υπαλλήλων, που επίμονα ζητά το αρμόδιο υπουργείο.

Από τη χθεσινή συγκέντρωση ξεχώρισαν οι εργαζόμενοι στη δημοτική επιχείρηση Δημοφέλεια Καβάλας, συμμετείχαν εκπρόσωποι των εφοριακών αλλά κι αρκετοί διοικητικοί υπάλληλοι από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, όπως επίσης και το ΤΕΙ Καβάλας.Τώρα νέα συνάντηση απεργών, με αφορμή την επέτειο του πολυτεχνείου, πρόκειται να γίνει στηγ ίδια πλατεία του Καπνεργάτη, το Σάββατο, τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου