Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η εκτέλεση του Μπιν Λάντεν σε ταινία

To φιλμ με τίτλο «SEAL Team Six: The Raid on Osama Bin Laden» θα προβληθεί στις 4 Νοεμβρίου από το National Geographic

Η επιδρομή που κατέληξε στην εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν έρχεται στη μικρή οθόνη, με μια τηλεταινία που θα κάνει πρεμιέρα μόλις δύο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Παραγωγός της ταινίας είναι ο Νίκολας Σαρτιέ, ενώ τη διανομή έχει αναλάβει η εταιρεία του Χάρβεϊ Βαϊνστάιν, ο οποίος συγκεντρώνει χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα.

Αυτό, μάλιστα, έχει προκαλέσει ερωτήματα για την επιλογή του χρόνου προβολής της ταινίας. Το δραματοποιημένο φιλμ με τίτλο «SEAL Team Six: The Raid on Osama Bin Laden» (Ομάδα SEAL έξι: Η επιδρομή κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν) θα προβληθεί στις 4 Νοεμβρίου από το τηλεοπτικό δίκτυο National Geographic, ο πρόεδρος του οποίου, Χάουαρντ Οουενς, δήλωσε ότι η ταινία «θα μιλήσει σε όλους τους Αμερικανούς».

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Τζον Στόκουελ, και το φιλμ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο λόγω του timing, αλλά και λόγω του Νίκολας Σαρτιέ, του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από μεγάλες επιτυχίες όπως η βραβευμένη με Οσκαρ ταινία «The Hurt Locker».

Στο τρέιλερ που ανέβηκε στο Διαδίκτυο οι χαρακτήρες της ταινίας ακούγονται να λένε μεταξύ άλλων: «Θα είμαστε η ομάδα που θα ξεφορτωθεί τον Οσάμα» και «Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών παίζει την προεδρία του σε αυτή την αποστολή».

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δώσει προσωπικά το πράσινο φως για την αποστολή των καταδρομέων της ειδικής μονάδας των SEAL, που σκότωσαν τον αρχηγό της «Αλ Κάιντα» στις 2 Μαΐου του 2011, στο κρησφύγετό του στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

«Η αναπαράσταση των γεγονότων που έλαβαν χώρα εκείνο το βράδυ είναι συναρπαστική, για να μην πω κάτι περισσότερο» αναφέρει ο Βαϊνστάιν σε ανακοίνωσή του. «Νομίζω ότι το κοινό θα γοητευθεί όπως κι εγώ από την αρχή έως το τέλος της ταινίας, και είμαι πολύ υπερήφανος ως πολίτης της Αμερικής που διαδραματίζω ένα ρόλο ώστε αυτό το καταπληκτικό επεισόδιο της πρόσφατης αμερικανικής Ιστορίας να το δουν όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά» καταλήγει.


Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου