Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η απορρύπανση του εργοταξίου «Βενιζέλου» του Μετρό

Βρέθηκε ποσότητα υδραργύρου χθες το βράδυ


Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η διαδικασία απορρύπανσης στο εργοτάξιο «Βενιζέλου» του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπου χθες εντοπίστηκε -για δεύτερη φορά από τον περασμένο Μάρτιο- μικρή ποσότητα υδραργύρου.

Αύριο αναμένεται στον χώρο κλιμάκιο του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι ο υδράργυρος έχει απομακρυνθεί και η απορρύπανση ολοκληρώθηκε και να αρθεί η διακοπή εργασιών, που επιβλήθηκε μετά τον εντοπισμό του, ώστε οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στα πόστα τους.

Τους κόκκους υδραργύρου ανακάλυψε τεχνικός της εταιρείας «Intergeo». Βάσει του σχεδίου έκτακτης ανάγκης, που είχε καταρτιστεί τον περασμένο Μάρτιο, όταν εντοπίστηκε για πρώτη φορά ποσότητα υδραργύρου στο εργοτάξιο, τεχνικός της εταιρείας βρίσκεται διαρκώς στον χώρο, προκειμένου να πραγματοποιεί ελέγχους για ενδεχόμενη ύπαρξη βαρέων μετάλλων. Μόλις ανακαλύφθηκε ο υδράργυρος, ο οποίος εικάζεται ότι προέρχεται από δραστηριότητες αρχαίων εργαστηρίων επεξεργασίας αργύρου και χρυσού, απομονώθηκε ο χώρος και απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι.

Στον χώρο, ελήφθησαν πολλά δείγματα αέρα, που ήταν όλα αρνητικά για την ύπαρξη ποσοτήτων υδραργύρου. Παράλληλα, ελήφθησαν δείγματα από χώμα, τα οποία έχουν σταλεί σε εργαστήριο της Γερμανίας και τα αποτελέσματα αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας, όπως τονίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης για το θέμα, στις εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης της Αττικό Μετρό ΑΕ.


Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου