Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Κιλκίς: Δύο συλλήψεις για σπάνιο αρχαίο νόμισμα

Ένα αρχαίο επετειακό νόμισμα με... ψήγματα χρυσού εντοπίστηκε να πουλάει 65χρονος στο Κιλκίς, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, και μάλιστα στην τιμή των 3.000 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά οκτώ νομίσματα με ψήγματα χρυσού, τα οποία θεωρούνται σπάνια και η τιμή τους μπορεί να φτάσει στα ύψη, ανάλογα βέβαια και με το ποσό που είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο αγοραστής.

Συγκεκριμένα, ξημερώματα του Σαββάτου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς συνέλαβαν έναν 65χρονο και έναν 28χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ο 65χρονος έπεσε στα χέρια των αρχών τη στιγμή που επιχειρούσε να πουλήσει ένα επετειακό αρχαίο νόμισμα με ψήγματα χρυσού έναντι του ποσού των 3.000 ευρώ. Μάλιστα, σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται πως ο 28χρονος είχε συλληφθεί ως μεσάζοντας της αγοραπωλησίας.

Στην κατοχή του 65χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 15 αρχαία χάλκινα νομίσματα, ένα μπρούτζινο δαχτυλίδι, ένα κοκάλινο κουμπί, ένα θραύσμα αρχαίου ασημένιου νομίσματος και 8 αρχαία νομίσματα με ψήγματα χρυσού. Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 65χρονος φέρεται να προμηθεύτηκε μέρος των αρχαίων χάλκινων νομισμάτων από μία 39χρονη τον Αύγουστο με τη μεσολάβηση του 28χρονου. Σε βάρος της 39χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα αρχαία νομίσματα και αντικείμενα θα αποσταλούν ΙΣΤ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Β. Ελλάδα: http://lpyrgos-vellada.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου