Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία ο Δ. Θεσσαλονίκης

 

Ο δήμος Θεσσαλονίκης εκφράζει την συμπαράσταση του και συμμετέχει στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμΕΑ) αύριο στις 11:00, έξω από τα γραφεία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) επί της οδού Αριστοτέλους 19.

«Είναι αδιανόητο 70.000 άτομα με αληθινή αναπηρία να βρίσκονται στις λίστες αναμονής προς αξιολόγηση από τα ΚΕΠΑ ενώ έχει ανασταλεί η καταβολή σ’ αυτούς της σύνταξης ή του επιδόματος αναπηρίας, τους έχει δε ανασταλεί και η ισχύς του βιβλιαρίου υγείας. Σ’ αυτή την πρωτοφανούς δυσκολίας οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε, κατανοούμε και συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα τους κυρίως δε στην άμεση αξιολόγηση από τα ΚΕΠΑ», δήλωσε η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Αγκαθίδου.

Επίσης ο δήμος Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για το πρόγραμμα «Κατ΄ Οίκον Φροντίδα» που αντικαθιστά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», συνυπογράφοντας τις αντιρρήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για το επίμαχο θέμα αφού το νέο πρόγραμμα δεν καλύπτει το σύνολο των ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινωφελής Δημοτικής Επιχείρησης του δήμου Θεσσαλονίκης διαχειρίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εξυπηρετώντας όσους έχουν ανάγκη με κοινωνικές παροχές και διευκολύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου