Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Μουσική παράσταση από τις χορωδίες του Δ. Αλεξάνδρειας


Συναυλία ελληνικής μουσικής θα παρουσιάσουν οι πολυβραβευμένες στην Ελλάδα και το εξωτερικό χορωδίες του δήμου Αλεξάνδρειας στο δημοτικό θέατρο «Άνετον» της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 19.00, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Συγκεκριμένα, η νεανική χορωδία «Μελισσάνθη» (αργυρά βραβεία στους «5th World Choir Games» στο Graz το 2008, στο «6th Johannes Brahms Choir Contest 2009» στο Wernigerode και στο «Rimini International Choir Competition 2011») θα τραγουδήσει μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και του Νίκου Γκάτσου. Στη συνέχεια, το χορωδιακό εργαστήρι «Αλεξανδρινές Φωνές» θα παρουσιάσει μια βραβευμένη μουσική παράσταση με θέμα τον έρωτα, το γάμο, την ξενιτιά και το ελληνικό γλέντι (η παράσταση αυτή κέρδισε αργυρό βραβείο στο διεθνή χορωδιακό διαγωνισμό «Venezia in Musica 2010» και βραβείο καλύτερης παρουσίασης στο «Berlin International Choir Festival 2011»).

Τις χορωδίες του δήμου Αλεξάνδρειας θα διευθύνει η κα Ελένη Θεοδωρίδου και στο πιάνο θα συνοδεύει ο κ. Κώστας Παντελίδης. Η συναυλία εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης με χορηγό επικοινωνίας τον οργανισμό «Θεσσαλονίκη 1912-2012» και το δήμο Θεσσαλονίκης.

Το δημοτικό θέατρο «Άνετον» βρίσκεται στην οδό Παρασκευοπούλου 42 (συμβολή με την οδό Κωνσταντινουπόλεως) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΚΕΔΑ για τον εορτασμό της 100ης επετείου απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας, η νεανική χορωδία «Μελισσάνθη» είχε πραγματοποιήσει την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας, μουσική συναυλία με θέμα «Ένας Αιώνας ελεύθερη Αλεξάνδρεια, Ένας Αιώνας ελεύθερη Μακεδονία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου