Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Γ. Μπουτάρης: Ζήτησε από τον υφ. Άμυνας το χώρο του Γ’ Σώματος Στρατού


Να μετακομίσει η διοίκηση του Γ’ Σώματος Στρατού σε άλλο κτίριο, προκειμένου ο συγκεκριμένος χώρος να αξιοποιηθεί και να ενταχθεί στην ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης, το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», καθώς επίσης τα μουσεία Αθλητισμού, Αρχαιολογικό και Βυζαντινό ζήτησε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπουτάρης από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σήμερα στο δημαρχείο παρουσία του γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμά Ψαρρά, του πρώην διοικητή της ναυτικής βάσης Βορείου Ελλάδος, αρχιπλοιάρχου ε.α. Δημήτριου Τσαϊλα και στελεχών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η ανάπτυξη συνεργασίας για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και του χώρου της παλαιάς Ναυτικής Διοίκησης στην περιοχή του Ντεπό. Ο Γιάννης Μπουτάρης ανέπτυξε το σχέδιο του Δήμου Θεσσαλονίκης που προβλέπει στο συγκεκριμένο χώρο –που θα αποτελέσει σταθμό μετεπιβίβασης του Μετρό- τη δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης του κοινού για τις θαλάσσιες δραστηριότητες και Μουσείο Επικοινωνιών του Ναυτικού, καθώς επίσης Πάρκο, Παιδική Χαρά και Πάρκινγκ σημαντικού αριθμού θέσεων προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επιβάτες που θα μετακινούνται με τον υπόγειο σιδηρόδρομο.

Επίσης αναφέρθηκε στις σκέψεις της δημοτικής αρχής για τη διοργάνωση Διεθνούς Ναυταθλητικού Αγώνα στη διαδρομή Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης και ζήτησε τη συνδρομή του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί. Επιπλέον εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί επικεφαλής σύσσωμης της Δημοτικής Παράταξης της πλειοψηφίας, το υποβρύχιο «Παπανικολής» και τα άλλα πολεμικά πλοία που θα αγκυροβολήσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Την ικανοποίηση του για τη συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, εξέφρασε από τη μεριά του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχος ε.α και επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ, Δημήτριος Ελευσινιώτης. «Δεν πιστεύω στην ατομικότητα. Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε και να δουλεύουμε ομαδικά» σημείωσε, τονίζοντας τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα των συνεργασιών Πολιτείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επίλυση τοπικών ζητημάτων.

Επιπλέον όσον αφορά την εμπλοκή και την αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα ζητήματα που ετέθησαν από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι θα τα εξετάσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του με προσοχή και με πνεύμα συνεργασίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες και να αξιοποιηθούν οι συγκεκριμένοι χώροι προς όφελος της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου