Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Σε 24ωρες απεργίες από αύριο οι εργαζόμενοι στο Μετρό


Στην κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από αύριο προχώρησε τοσωματείο εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενο για τη μεθοδολογία με την οποία πραγματοποιούνται οι επαναπροσλήψεις 30 συναδέλφων εργατοτεχνικών.
Συγκεκριμένα, το σωματείο κάνει λόγο για άνιση μεταχείριση των εργαζομένων,τονίζοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο να υφίσταται επιλεκτική συμπεριφορά μεταξύ των εργατών, τη στιγμή που παράγουν ίδιο έργο, να αμείβονται διαφορετικά. Επιπλέον, το σωματείο ζητά την κατάργηση των συμβάσεων αυτών και την πρόσληψη των νέων εργατοτεχνικών με την οικοδομική σύμβαση που ισχύει και για όλους τους άλλους εργαζόμενους.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πηγές του ανάδοχου και της Αττικό Μετρό, οι 30 εργάτες επαναπροσλήφθηκαν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία έχει αλλάξει και προβλέπει χαμηλότερες αμοιβές σε σχέση με αυτές που ίσχυαν για τους παλιούς εργαζόμενους. Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι 30 εργατοτεχνίτες επαναπροσλήφθηκαν για 20 μέρες, προκειμένου να τελειώσουν οι εργασίες στο σταθμό Δημοκρατίας, μετά από αίτημα της αρχαιολογίας.

Σημειώνεται ότι με τις παλιές προσλήψεις το ημερομίσθιο μεικτό φτάνει μέχρι τα 85 ευρώ, ενώ με την καινούργια πρόσληψη το ημερομίσθιο μεικτό φτάνει μέχρι τα 35 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου