Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

M. Ντράγκι: Η ΕΚΤ αναγνωρίζει την πρόοδο στην Ελλάδα

Αντ. Σαμαράς: «Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα για μια πιο στενή και παραγωγική συνεργασία με την Τράπεζα»


Κρίσιμο ραντεβού για το ελληνικό χρέος είχε επί 35 λεπτά στην Φρανκφούρτη το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

Μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών ακολούθησε και ευρύτερη σύσκεψη με αξιωματούχους και των δύο πλευρών. Για την αποφασιστικότητα του ίδιου και της κυβέρνησης να βάλουν και πάλι το πρόγραμμα προσαρμογής σε τροχιά διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός τον πρόεδρο της τράπεζας.

Μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Συναντήθηκα με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον κ. Ντράγκι και συζητήσαμε και με τους συνεργάτες του για τις προοπτικές της χώρας μας αλλά και της Ευρωζώνης. Του εξέφρασα τη στήριξη μας για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για να δώσει σταθερότητα στη νομισματική ένωση, να δώσει διέξοδο στην κρίση χρέους και να σταματήσουν επιτέλους οι επιθέσεις των κερδοσκόπων.

«Μιλήσαμε ακόμη για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για να ανακτήσει την αξιοπιστία της και για να βγει από την κρίση. Επέμεινα ότι είμαστε αποφασισμένοι να φανούμε συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει αλλά και παράλληλα να επιταχύνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας μας. «Ο κ. Ντράγκι αναγνώρισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα μας. Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα για μια πιο στενή και παραγωγική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Ο κ. Σαμαράς συνοδευόταν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τους συμβούλους του Χρ. Λαζαρίδη και Γ. Μουρμούρα.

Πηγή: tovima.gr

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου