Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Τρόικα: Ζητά μικρότερες αποζημιώσεις και ευέλικτο ωράριο

Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ είδαν τον υπουργό Εργασίας


Αξίωση για μείωση των αποζημιώσεων και περαιτέρω ευελιξία του ωραρίου εργασίας πρόβαλαν οι αξιωματούχοι της τρόικας στην συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σήμερα το απόγευμα.

Μετά την επισήμανση του υπουργού κ. Βρούτση ότι θα πρέπει να αποφευχθεί το άνοιγμα νέων θεμάτων, τα οποία χαρακτήρισε πρόωρα αν δεν μετρηθούν πρώτα οι επιπτώσεις των πρόσφατων αλλαγών στην αγορά εργασίας, οι επικεφαλής της Τρόικα δεν επέμειναν στα αιτήματα τους και πέρασαν σε άλλα θέματα.

Πάντως δεν τέθηκε θέμα κατωτάτου μισθού και αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων. Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ενημέρωσε την τρόικα για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, μέτρων που αποτελεί μνημονιακή μας υποχρέωση, σταδιακά κατά 5% έως το 2013.

Το κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση χαρακτηρίστηκε θετικό αλλά συγκεχυμένο καθώς ήταν έκδηλος ο εκνευρισμός των επικεφαλής των κλιμακίων από την καθυστέρηση έναρξης της συνάντησης που οφείλετε στον αποκλεισμό των εισόδων του υπουργείου από μέλη του ΠΑΜΕ. Τις επόμενες ημέρες θα προγραμματιστεί μία ίσως και δύο νέες συναντήσεις.

Πηγή: protothema.gr

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου