Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: «Η γεωργική παραγωγή στην εποχή της γονιδιωματικής τεχνολογίας» στη ΔΕΘ


Στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας και του έργου “AGRI-GENO-TRANS”, που υλοποιούν το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, το Ινστιτούτο Εκθεσιακών Ερευνών και η Εθνική Ένωση «Ορεινού Γάλακτος» από το Σμόλιαν της Βουλγαρίας, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο οργανώνει την εκδήλωση με θέμα «Η γεωργική παραγωγή στην εποχή της γονιδιωματικής τεχνολογίας» με ομιλητή τον Δρ. Mαδέση Παναγιώτη, ερευνητή του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στις 12/9/2012 και ώρα 16:00, στην αίθουσα D’ του συνεδριακού κέντρου “Νικόλαος Γερμανός” (στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ).

Σκοπός του Έργου AGRI-GENO-TRANS είναι η διάδοση της τεχνογνωσίας που παράγεται από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών στην Θεσσαλονίκη και η διάχυση της γνώσης στην διασυνοριακή περιοχή συνεργασίας μέσα από μία σειρά δράσεων μεταφοράς καινοτόμων τεχνολογιών. Βασικό αντικείμενο του έργου αποτελεί η εφαρμογή της σύγχρονης γονιδιωματικής που πηγάζει μετά την πλήρη αλληλούχιση του συνόλου του DNA πολλών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων και των οικόσιτων ζώων καθώς και στα παραγόμενα από αυτά γαλακτοκομικά προϊόντα και στην παραγωγή γάλακτος.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα του έργου (http://agri-geno-trans.eu) για περισσότερες πληροφορίες.


Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr/  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου