Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Γαλλία: Άνευ προηγουμένου πολιτική λιτότητας υιοθέτησε το υπουργικό συμβούλιο


Πολιτική λιτότητας «άνευ προηγουμένου» θα εφαρμόσει η γαλλική κυβέρνηση για το 2013 με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ, σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολογισμού που υιοθετήθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο. Το σχέδιο αυτό προβλέπει μέτρα ύψους 36,9 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα προέλθουν από την αύξηση φόρων και την περικοπή δαπανών το επόμενο έτος. 

Κατά τη δήλωσή του στους κήπους του μεγάρου των Ηλυσίων μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό έκανε λόγο για «έναν προϋπολογισμό μάχης για την κοινωνική δικαιοσύνη», «έναν προϋπολογισμό μάχης για την ανάπτυξη, για την προετοιμασία του μέλλοντος», «έναν τολμηρό και υπεύθυνο προϋπολογισμό» και απηύθυνε έκκληση προς τους Γάλλους για «γενική κινητοποίηση» ώστε να επιτύχει «η μάχη της ανάκαμψης».

Το σχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσιάσθηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και το σχέδιο χρηματοδότησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, προβλέπουν ποσό 20 δισεκατομμυρίων ευρώ επιπλέον. Αυτό θα προέλθει από την καταβολή φόρων και εισφορών (δέκα από τα οποία θα προέλθουν από τα νοικοκυριά και 10 από τις επιχειρήσεις) και στο οποίο θα προστεθεί το ποσόν των 4,4 δισεκατομμυρίων από μέτρα που έχουν ήδη ψηφισθεί, καθώς και 10 δισεκατομμύρια που θα προέλθουν από την περικοπή κρατικών δαπανών και 2,5 από μείωση ιατρο-φαρμακευτικής δαπάνης.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου