Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα για 35 μαθητές του εξωτερικού


Υπέρ του Πελοποννησιακού πολέμου… ψήφισαν τριανταπέντε μαθητές της Ά Λυκείου από την Σουηδία, την Ιταλία και τη Γερμανία οι οποίοι βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius.


Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα στη Θεσσαλονίκη από οικογένειες μαθητών των εκπαιδευτηρίων «Βασιλειάδη» ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες με τους συνομήλικούς τους. Μεταξύ άλλων αναβίωσαν τις αρχές του αρχαίου ελληνικού Κοινοβουλίου ενώ κλήθηκαν να αποφασίσουν αν έπρεπε να ξεκινήσει ο Πελοποννησιακός πόλεμος.

Ξένοι και Έλληνες μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες εξήγησαν πώς αντιλαμβάνονται τις αξίες της δημοκρατίας της φιλοξενίας της ισότητας της αλληλεγγύης και της ελευθερίας του λόγου, διατυπώνοντας πολλές φορές διαφορετικές απόψεις. Παράλληλα, περιηγήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης. Επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης καθώς και το Λευκό Πύργο.

Το Πρόγραµµα Comenius, αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της, ιδίως µέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας µεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυµάτων. Αυτά παρέχουν ή διευκολύνουν την προσχολική και σχολική εκπαίδευση, µε την επιχορήγηση σχολικών συµπράξεων, πολυµερών σχεδίων, δικτύων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας µαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού και δραστηριοτήτων ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου