Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: Από την «τσέπη» των ασφαλισμένων από σήμερα οι ιατρικές επισκέψεις


Από σήμερα και οι συμβεβλημένοι γιατροί αναστέλλουν τη συνεργασία τους με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, οπότε οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη και τις ιατρικές επισκέψεις.

«Ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει 570 εκατ. ευρώ από τα προηγούμενα έτη μέχρι το 2011 και 230 εκατ. ευρώ για το 2012, σύνολο 800 εκατ. ευρώ. Έχουμε χρηματοδοτήσει ατόκως την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στον τόπο», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Οργανισμού, Γιώργος Ελευθερίου.

Η κινητοποίηση των γιατρών θα λάβει τη μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας. Ανάλογα με τα παραγόμενα αποτελέσματα, θα προκύπτουν και οι ανάλογες συλλογικές αποφάσεις. Η νόμιμη αμοιβή του κρατικού τιμολογίου θα εισπράττεται απευθείας από τον ασφαλισμένο.

Τη Δευτέρα πάντως, οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα συναντηθούν με τη Διοίκηση του Οργανισμού, προκειμένου να συζητηθούν οι λόγοι και το πλαίσιο της επίσχεσης, καθώς και τα κρίσιμα ζητήματα της Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ασφαλισμένοι ήδη από το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου πληρώνουν το σύνολο της αξίας των φαρμάκων από την τσέπη τους, καθώς οι φαρμακοποιοί προχώρησαν στην αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας άμεση αποπληρωμή των οφειλών.

Τη Δευτέρα αναμένεται συνάντηση του υφυπουργού Υγείας με τους φαρμακοποιούς.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου