Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πρέσπες: Στις 8 Σεπτεμβρίου η έκθεση «Εικαστική Πορεία 2007-2012»


Στιγμιότυπα από την Εικαστική Πορεία προς τις Πρέσπες, μία σύνθετη εικαστική δράση που ξεκίνησε το 2006 με σκοπό να θέσει σε τροχιά υλοποίησης πρωτογενείς εικαστικές δραστηριότητες, παρουσιάζονται σε έκθεση που εγκαινιάζεται το προσεχές Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου, στο Θεματικό Κέντρο Πύλης Πρεσπών.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Με τον τίτλο «Εικαστική Πορεία 2007-2012», διερευνά την προσέγγιση που υποστηρίζει ότι η καλλιτεχνική εμπειρία υπάρχει εκεί όπου συναντώνται άνθρωποι, τόποι, ιδέες και εικόνες.

Από την πρώτη χρονιά που ξεκίνησε η Εικαστική Πορεία προς τις Πρέσπες, το 2006, βασικός στόχος υπήρξε η ενεργοποίηση μιας διαδικασίας που θα εισήγαγε τους σπουδαστές/τριες του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και τον ευρύτερο ελληνικό εικαστικό χώρο, σε σύγχρονες έννοιες μέσα από τη βίωση του περιβάλλοντος χώρου του νομού Φλώρινας.

Το 2012, η Εικαστική Πορεία εγκαινίασε τη συνεργασία της με το University of New Mexico και τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί μία παράλληλη δράση στα σύνορα της Ελλάδας και στα σύνορα Μεξικό/νέο Μεξικό που θα διερευνήσουν την ταυτότητα, το όριο, τον προσδιορισμό του Άλλου.


Περισσότερες ειδήσεις από τη Β. Ελλάδα: http://lpyrgos-vellada.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου