Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί 2012: Ο απολογισμός των ελληνικών συμμετοχών της Κυριακής


Η Κυριακή ολοκληρώθηκε χωρίς μετάλλιο για τους αθλητές μας, όμως κάποιοι έφτασαν πολύ κοντά, ενώ πολλές ήταν και οι καλές παρουσίες. Ο Γιάννης Πρώτος έφτασε πολύ κοντά στο μετάλλιο, αλλά κατέλαβε την τέταρτη θέση στα 400 μέτρα κατηγορίας Τ13 με χρόνο 49.67. 



Ο Κύπριος Αντώνης Αρέστη αν και σημείωσε εθνικό ρεκόρ με 22.40, έμεινε στην τέταρτη θέση, χάνοντας το μετάλλιο σχεδόν στο τέλος της κούρσας.Στην τέταρτη θέση κατετάγη και ο Μαρίνος Φυλακτός στη δισκοβολία, με καλύτερη βολή στα 41 μέτρα 63 εκατοστά. 

Η 17χρονη αθλήτρια Στέλλα Σμαραγδή στην πρώτη παρουσία της σε Παραολυμπιακούς Αγωνες κατηγορίας F46, είχε καλύτερο άλμα στα 4.68μ (μόλις έξι εκατοστά κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ), με αποτέλεσμα να καταλάβει την έκτη θέση στο αγώνισμα. Τα άλματα της Σμαραγδή: 4.55μ., άκυρο, 4.52, 4.68, 4.57, 4.47. Στην ένατη θέση της κατηγορίας 2.4mR της ιστιοπλοΐας, μετά το πέρας της τέταρτης κούρσας βρίσκεται ο Γιώργος Δεληκούρας. 

Στην έβδομη θέση στην κατηγορία Sonar των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου βρίσκεται το ελληνικό πλήρωμα των Βασίλη Χριστοφόρου, Θεόδωρο Αλεξά και Αργύρη Νοτάρογλου, μετά το πέρας και της τέταρτης ιστιοδρομίας. Οι Έλληνες ιστιοπλόοι εμφανίστηκαν αισθητά βελτιωμένοι, σκαρφαλώνοντας τρεις θέσεις στη βαθμολογία, ενώ θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους τη Δευτέρα (03/09) με δύο ακόμα κούρσες.

Τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες σημείωσε η ελληνική ομάδα των ζευγαριών BC3 στο μπότσια, αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Ελένη Κορδαλή.
Μετά το 5-0 επί της οικοδέσποινας Μεγάλης Βρετανίας, η ελληνική ομάδα νίκησε 3-2 και τον Καναδά, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω με 2-1 με το τέλος του τρίτου σετ. Τα σετ: 1-0, 0-1, 0-1, 2-0.


Την Δευτέρα (03/09), η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Νότια Κορέα, με στόχο να εξασφαλίσει θέση στα ημιτελικά του αγωνίσματος, κάτι που θα γίνει με νίκη ή με συνδυασμό αποτελεσμάτων, αφού την ίδια ώρα ακριβώς δίπλα η Μ. Βρετανία θα αντιμετωπίσει τον Καναδά. Η έως τώρα βαθμολογία: Ελλάδα 2 νίκες, Κορέα 1 νίκη, Καναδάς 1 νίκη, Μ. Βρετανία 2 ήττες.

Την έβδομη θέση στην πρώτη προκριματική σειρά στα 150μ. μικρή ατομική στην κατηγορία SM3 κατέλαβε ο Γιάννης Κωστάκης και έμεινε εκτός τελικού.Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης της Αθήνας είχε επίδοση 3:44.18 με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Δεν κατάφερε τελικά να προκριθεί στον τελικό των 200μ. κατηγορίας Τ11 η Παρασκευή Καντζά με οδηγό τον Θεόδωρο Κατσονόπουλο, καθώς κατετάγη 4η στην α’ ημιτελική σειρά.Η «χάλκινη» Παραολυμπιονίκης της Αθήνας είχε επίδοση στα 27.57 και κατέλαβε την 7η θέση συνολικά.


Μέχρι τα προημιτελικά της ποδηλασίας πίστας στο ατομικό σπριντ γυναικών Β', στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κατάφεραν να προκριθούν η Αδαμαντία Χαλκιδάκη με οδηγό την Αργυρό Μηλάκη, τερματίζοντας 11ες με χρόνο 4:01:449.

Παρά τον χθεσινό (01/09) του τραυματισμό στο γόνατο, ο Κώστας Τρουλινός (πιλότος) έδωσε κανονικά το «παρών» στα προκριματικά και στη συνέχεια στους αγώνες κατάταξης του σπριντ ανδρών ποδηλασίας πίστας, και μαζί με τον Χρήστο Στεφανάκη κατέλαβαν την 6η θέση.

Η επίδοση στα προκριματικά ήταν 11.121 για τα ελληνικά πεντάλ (μέση ταχύτητα 64.742), για να γνωρίσει τρεις φορές την ήττα στα προημιτελικά από το ισπανικό δίδυμο των Χοσέ Ενρίκε Πόρτο Λαρέο/Χοσέ Αντόνιο Βιλανουέβα Τρινιθάθ.


Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου