Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ένταση στην πορεία των εργαζομένων στους δήμους

Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ

Μέχρι τα κεντρικά της Τροχαίας έφτασε η πορεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ που ξεκίνησε επεισοδιακά, όταν αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να εμποδίσουν τους οδηγούς με τα απορριμματοφόρα τους να κινηθούν προς το κέντρο.

Οδηγοί απορριμματοφόρων κατήγειλαν ότι δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να τους συλλάβουν για παρακώλυση συγκοινωνιών. Επίσης έκαναν λόγο για πέντε προσαγωγές οδηγών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Τελικά, ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν οι οδηγοι απορριματοφόρων που είχαν συλληφθεί νωρίτερα.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη, με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους προϋπολογισμούς των δήμων, φωνάζοντας συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ζητώντας την ενίσχυση των προϋπολογισμών των ΟΤΑ.

Με την έναρξη της πορείας επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, καθώς οι διαδηλωτές κινήθηκαν ανάποδα στην οδό Πειραιώς με τα απορριμματοφόρα, με σκοπό να ξεφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησε και χρήση χημικών.Κάποια στιγμή οι διαδηλωτές επιχείρησαν ακόμα και να σηκώσουν με τα χέρια περιπολικό για να ανοίξουν τον δρόμο! Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση του Προεδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλου.

Επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου οι διαδηλωτές βρέθηκαν μπροστά στις δυνάμεις της αστυνομίας, όπου σταμάτησαν την κίνηση των οχημάτων.

Στην συγκέντρωση βρέθηκαν και δήμαρχοι της Αττικής.

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν και μέλη του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, όπως και εργαζόμενοι από βρεφονηπιακούς σταθμούς στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πηγή: protothema.gr

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου