Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: Νέα πτέρυγα για το 4ο Δημοτικό Σχολείο


Νέα πτέρυγα αποκτά το 4ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στην οδό Δελφών 150. Το έργο, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνεται στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή.

Η μελέτη, που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, προβλέπει, εκτός από την ανέγερση της νέας πτέρυγας, την αναβάθμιση του υπάρχοντος κτιρίου στη συμβολή των οδών Δελφών - Γ. Κατσάλη - Ανωνύμου – Γαρέφη. Το νέο κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο, ενώ διαθέτει δύο κλιμακοστάσια και έναν ανελκυστήρα.

Μετά και την προσθήκη της νέας πτέρυγας, συνολικά το κτίριο πρόκειται να στεγάσει πέντε νέες αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ξένων γλωσσών, δύο εργαστήρια, βιβλιοθήκη, ιατρείο, κουζίνα, τραπεζαρία, αίθουσα συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, γραφείο διευθυντή, γραμματεία, γραφείο καθηγητών, αρχείο, χώρους υγιεινής μαθητών και καθηγητών.

Στις εργασίες που θα γίνουν στο ήδη υπάρχον κτίριο, προκειμένου να αναβαθμιστεί, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις σύμφωνα με τη στατική μελέτη, γενικές εργασίες και επεμβάσεις στις όψεις του κτιρίου, μονώσεις, ηλεκτρομηχανολογικές και υδραυλικές εργασίες, εσωτερική και εξωτερική βαφή, αντικατάσταση εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων, κατασκευή ράμπας ΑμΕΑ στην κεντρική είσοδο, πλήρη ανακατασκευή των χώρων υγιεινής, αντικατάσταση ψευδοροφής και στεγάστρων των δύο εισόδων, αποκατάσταση δαπέδων και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, σωληνώσεων, σωμάτων καλοριφέρ και γενική ανακατασκευή λεβητοστασίου. Επιπλέον, προβλέπονται εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου.

«Στόχος της δημοτικής αρχής είναι σε όλες τις δημοτικές κοινότητες να καταργηθούν οι διπλοβάρδιες στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σχεδιάζουμε, στο πλαίσιο του εφικτού, να προστεθούν όπου χρειάζεται νέα σχολεία με σύγχρονες προδιαγραφές, ενώ τα υπάρχοντα σχολικά κτίρια να αποκτήσουν άνετους χώρους», είπε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου