Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Φεύγουν από την Ελλάδα οι κυπριακές τράπεζες



Μετά τη γαλλική Credit Agricole που πουλάει την Εμπορική, και οι κυπριακές τράπεζες σκέφτονται να απεμπλακούν από τις ελληνικές δραστηριότητες τους έπειτα από σύσταση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Η Τράπεζα Κύπρου φέρεται μάλιστα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Alpha Bank για να ανταλλάξουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ η MIG έχει εκφράσει ενδιαφέρον για να αποκτήσει τις ελληνικές δραστηριότητες της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

Στην πρώτη περίπτωση όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», φέρεται ότι οι τράπεζες συζητούν την ανταλλαγή των δανειακών χαρτοφυλακίων τους μαζί με τα δίκτυα καταστημάτων, ενώ η συμφωνία ενδέχεται να περιλαμβάνει τη μεταβίβαση των μετοχών μεταξύ των δύο τραπεζών.

Η Cyprus Popular Bank Public Co Ltd, κατόπιν υπόδειξης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, ανακοίνωσε ότι «τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τον Όμιλο της Marfin Investment Group ή / και τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο για την πώληση της Marfin Egnatia Bank δεν ευσταθούν».


Πηγή: tovima.gr

Περισσότερα θέματα από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου