Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Κυβέρνηση: Ψάχνει την καλύτερη σύνθεση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ

Το οικονομικό επιτελείο έχει βρει τα 11,5 δισ. ευρώ του νέου «πακέτου», αλλά αναζητά τους τρόπους ώστε να ελαχιστοποιήσει τις οριζόντιες περικοπές. Αυτό είναι το συμπέρασμα των συνεχών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν χτες για την οριστικοποίηση του «πακέτου», ώστε εν συνεχεία –σήμερα ή αύριο– ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «πακέτο» μπορεί να υπάρξουν και εναλλακτικά σενάρια, για την περίπτωση που οι ξένοι δε δεχτούν κάποια μέτρα. Πάντως, το θέμα πρέπει να έχει κλείσει έως τις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα για την οποία έχει οριστεί η συνεδρίαση του Eurogroup.

«Τα μέτρα που έχουμε είναι 20 και 25 δισ., αλλά το θέμα είναι να καταλήξεις σε εκείνο το πακέτο που θα γίνει αποδεκτό εντός κι εκτός Ελλάδος», έλεγε χτες παράγων του υπουργείου Οικονομικών, αποκαλύπτοντας ότι ο Γ. Στουρνάρας θα συνεχίσει τις συζητήσεις με συναδέλφους του άλλων υπουργείων. «Το ΥΠΟΙΚ θα στείλει και επιστολές σε ορισμένα για συγκεκριμένες δράσεις, για να βρεθούν πρόσθετες περικοπές από ορισμένα υπουργεία, ώστε να συνεισφέρουν κάτι παραπάνω, για να γίνουν πιο ήπια τα μέτρα του υπουργείου Εργασίας», τόνιζε χτες χαρακτηριστικά συνεργάτης του Γ. Στουρνάρα.

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου