Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΕΚΤ: Προσέλαβε 40 εργαζομένους για να αντιμετωπίσει την κρίση του ευρώ


Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψη 40 προσώπων για να αντιμετωπιστεί ο επιπλέον φόρτος εργασίας που προκαλεί η κρίση του χρέους, όμως οι προσλήψεις αυτές προβλέπεται ότι δεν θα είναι αρκετές για το συνδικάτο των εργαζομένων της.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πληροφορία που είχε αρχικά δημοσιευτεί στην εφημερίδα Die Welt. Το συνδικάτο Ipso, το μόνο που αναγνωρίζεται στην ΕΚΤ και αντιπροσωπεύει περισσότερους από το 40% των 2.600 μισθωτών της (από τους οποίους 1.200 είναι μόνιμοι υπάλληλοι), διαμαρτύρεται εδώ και πολλούς μήνες για την υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών και για υπερβολικό φόρτο εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ο Μάριο Ντράγκι, είχε αναγνωρίσει τον Ιούλιο πως υπάρχει υπερβολικός φόρτος δουλειάς και είχε υποσχεθεί ότι θα αντιμετωπίσει το θέμα. Δεν είναι σίγουρο πως οι προσλήψεις που ανακοινώθηκαν σήμερα αρκούν στο συνδικάτο. Τον Ιούλιο το Ipso είχε αναφερθεί σε συζητήσεις για πρόσληψη 50 ως 60 προσώπων και είχε χαρακτηρίσει τότε τον αριθμό αυτό «τον ελάχιστο», απαιτώντας να «αναθεωρηθεί πλήρως» η κατάσταση

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου