Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Αυξημένες τιμές όζοντος και πάλι στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένες τιμές όζοντος μετρήθηκαν τις τελευταίες μέρες στην ατμόσφαιρα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.  Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Τμήματος Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τις τελευταίες τρεις μέρες μετρήθηκαν στο σταθμό μέτρησης Ελευθερίου – Κορδελιού τιμές που έφτασαν τα 197 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, τη στιγμή που το όριο ενημέρωσης του κοινού ανέρχεται στα 180 μικρογραμμάρια.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, πάντως, επισημαίνουν ότι πρόκειται για δευτερογενή ρύπο που ευνοείται από τη μεγάλη ηλιοφάνεια και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Συνιστούν στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και μικρά παιδιά) να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Να σημειωθεί πάντως, ότι οι τιμές που μετρήθηκαν τις τελευταίες μέρες δεν έχουν υπερβεί τα όρια του συναγερμού, που ορίζεται στα 240 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Στην περίπτωση που το υπερβούν, προβλέπεται να ληφθούν από την Περιφέρεια συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως η ρύθμιση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και η μείωση της βιομηχανικής δραστηριότητας.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη στο: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου