Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Νέα επίθεση Βενιζέλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή αυτή τη φορά ήταν το ζήτημα των φαρμάκων των καρκινοπαθών, και ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «πολιτική αθλιότητα» της Κουμουνδούρου.
«Γίναμε μάρτυρες μια πολιτικής αθλιότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον πόνο των καρκινοπαθών για να χτυπήσει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τη συγκρότηση του ΕΟΠΥΥ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη Βουλή δεν ψήφισε καμιά από τις «σημαντικές αλλαγές στον χώρο της Υγείας για τη μείωση της σπατάλης, για καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, με κόστος αντίστοιχο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών», όπως δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τις «μεταρρυθμίσεις» του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, που έχουν κυριολεκτικά «διαλύσει» το σύστημα υγείας στη χώρα μας.
«Πίσω, όμως, από κάθε αλλαγή στον χώρο της Υγείας ξεσπά ένας σκληρός πόλεμος συμφερόντων που θίγονται και ταλαιπωρούν τους πολίτες στην πρώτη εφαρμογή των νέων θεσμών», είπε και πρόσθεσε: «Έτσι είχε γίνει στις αρχές της δεκαετίας του '80 με το ΕΣΥ, έτσι γίνεται τώρα και με τον ΕΟΠΥΥ», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος δεν παρέλειψε –ακολουθώντας προσφιλή τακτική του ίδιου και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματός του, που επιτίθενται σε όποιον τολμάει κάτι να διεκδικήσει– να επιτεθεί και κατά των φαρμακοποιών που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Ο βαθύπλουτος (από την πλευρά της γυναίκας του πρώην υπουργός) χαρακτήρισε «πρωτοφανές και απαράδεκτο» το γεγονός ότι ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, επαγγελματικές ομάδες να κρατούν «ομήρους», όπως ανέφερε, τους Έλληνες πολίτες.
Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία της δανειακής σύμβασης. Σε αυτό το πλαίσιο υποστήριξε ότι όσοι οικοδομούν την πολιτική τους στη μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης «κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τη σημασία που έχει η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, για την υγεία, την παιδεία και την πληρωμή μισθών και συντάξεων».

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις στο: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου