Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Forbes: Ο Πούτιν βάζει κάτω τον Ομπάμα!


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρείται πλέον ο πιο ισχυρός άνθρωπος του πλανήτη, σύμφωνα τουλάχιστον με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes. Ο Πούτιν είναι σύμφωνα με το περιοδικό πιο ισχυρός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επειδή «εδραίωσε τον έλεγχό του σε όλη τη Ρωσία», ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του φαίνεται να έχει επαναπαυτεί στη θέση του «νωρίτερα απ' ό,τι συνηθίζουν οι πρόεδροι που διανύουν τη δεύτερη θητεία τους».

Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Ο Ομπάμα βρισκόταν στην πρώτη θέση κάθε χρόνο από το 2009, με εξαίρεση το 2010, όταν ως ο πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο κατατάχθηκε ο πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο.

Το περιοδικό Forbes χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο «πανίσχυρο επικεφαλής μιας πρώην υπερδύναμης» που όμως «διατηρεί την ζωτικότητά της». Ο Ομπάμα από την άλλη πλευρά χαρακτηρίζεται «ο σιδηροδέσμιος επικεφαλής» της πιο ισχυρής χώρας στον κόσμο.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ βρέθηκε στην τρίτη θέση του καταλόγου, ενώ ο πάπας Φραγκίσκος στην τέταρτη. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, που θεωρείται και η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου