Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: Σε συνεχή διάλογο με την Ελλάδα και για τη συλλογή πληροφοριών


Απέφυγε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, να κάνει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο για τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου, αλλά και το δημοσίευμα του Spiegel για τους «κοριούς» της NSA στην Αθήνα.

Αρκέστηκε μόνο να πει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συνεχή διάλογο με την Ελλάδα για μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για τη συλλογή πληροφοριών.

«Δεν έχω κανένα συγκεκριμένο σχόλιο, εκτός από το να πω ότι έχουμε συνεχή διάλογο με την Ελλάδα για μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για τη συλλογή πληροφοριών. Βέβαια, αυτό θα συνεχιστεί. Όπως γνωρίζετε, τώρα έχουμε μια αναθεώρηση που είναι σε εξέλιξη, όπου θα δούμε όλα αυτά τα ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ανάλογη στάση κράτησε και ερωτηθείσα «αν οι ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκαν στους Έλληνες ή οι Έλληνες στις ΗΠΑ γι' αυτό το σκάνδαλο».

«Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο επ' αυτού. Υπάρχει βέβαια διάλογος σε εξέλιξη για μια σειρά θεμάτων. Αλλά, εάν έχουν (οι Έλληνες) επιθυμία να υπάρξει σε υψηλότερο επίπεδο ή ένα διαφορετικό είδος συνάντησης, είμαι σίγουρη ότι θα είμαστε ανοιχτοί σε αυτό», απάντησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου