Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ: Αναμένουν τρομοκρατικό χτύπημα σε πρεσβείες την Κυριακή

Κλειστές θα παραμείνουν την Κυριακή, και ενδεχομένως και άλλες ημέρες, πρεσβείες των ΗΠΑ σε χώρες της Μέσης Ανατολής για λόγους «ασφαλείας», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ανέφεραν, επικαλούμενα πηγές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πως η απόφαση ελήφθη μετά από πληροφορίες για πιθανή τρομοκρατική επίθεση, χωρίς να είναι ξεκάθαρο για ποια χώρα επρόκειτο. Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείο Εξωτερικών περιορίστηκε να ανακοινώσει πως «δόθηκε οδηγία σε ορισμένες πρεσβείες και προξενεία να μείνουν κλειστές ή να αναστείλουν τη λειτουργία τους την Κυριακή, 4η Αυγούστου». Αυτό το «προληπτικό μέτρο ελήφθη μετά από ανησυχίες για ζητήματα ασφαλείας, τόνισε.

Οι πρεσβείες που μένουν ανοικτές την Κυριακή είναι σε μουσουλμανικές χώρες (όπου η Κυριακή δεν είναι αργία) και το μέτρο φαίνεται ότι αφορά την Αίγυπτο, το Ιράκ, τη Λιβύη (όπου και είχε γίνει επίθεση το 2012), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, την Υεμένη, το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου