Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Νέα καταδίκη για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι


Την ποινή της 4ετούς φυλάκισης στον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι επικύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, κρίνοντάς τον ένοχο στην υπόθεση φορολογικής απάτης στην αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Mediaset.



Επίσης, οι δικαστές αποφάσισαν την επανεξέταση της ποινής για 5ετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, που του είχε επιβληθεί για το ίδιο αδίκημα, αποφαινόμενοι ότι το εφετείο του Μιλάνου οφείλει να επανακαθορίσει τη διάρκεια της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του πρώην πρωθυπουργού.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο ηγέτης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) η υποστήριξη του οποίου θεωρείται κρίσιμη για το μέλλον της κυβέρνησης συνασπισμού, καλείται να εκτίσει ένα χρόνο φυλάκιση, πιθανόν σε κατ' οίκον περιορισμό, ή να προσφέρει αντίστοιχη κοινωφελή εργασία εξαιτίας της ηλικίας του (είναι 76 ετών).

Η δικαστική απόφαση θεωρείται ότι μειώνει εν μέρει την πίεση που θα αντιμετώπιζε η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Ενρίκο Λέτα, αλλά προφανώς δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσε ο Μπερλουσκόνι, γεγονός που δεν αποκλείει τη δημιουργία προβλημάτων στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Έτσι, δεν αποκλείεται το εφετείο του Μιλάνου να επισπεύσει την εξέταση της συγκεκριμένης υπόθεσης και η νέα απόφαση για την στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι που είχε επιβληθεί στον επικεφαλής της ιταλικής κεντροδεξιάς, να ανακοινωθεί πριν από το τέλος του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου