Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Βουλή: Ψηφίστηκε η κατάργηση δημοσίων οργανισμών με προεδρικά διατάγματα

Ψηφίστηκε χτες κατά πλειοψηφία από το Α' θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει ότι η κατάργηση ή η συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων μπορεί να γίνεται με προεδρικά διατάγματα και κατατέθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.

Η τροπολογία προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που ζήτησαν την απόσυρσή της και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας, το οποίο απορρίφθηκε δι’ εγέρσεως των βουλευτών.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 96 βουλευτές και η τροπολογία εγκρίθηκε με 52 ναι, 39 όχι και 5 παρών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, έκανε λόγο για«κατάπτυστη τροπολογία», ενώ ο Ν. Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υποστήριξε ότι είναι «άλλοθι για να συγκαλυφθούν οι χιλιάδες απολύσεις, που πρόκειται να γίνουν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ν. Αναγνωστάκης δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει την τροπολογία και θα ψηφίσει «παρών».

«Με προκλητικό τρόπο πάει η κυβέρνηση να λύσει τα χέρια της για τα αντιλαϊκά μέτρα, που θα πάρει, απολύοντας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους» υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης.

Στα άλλα άρθρα για τα οποία είχε ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία τα αποτελέσματα ήταν:
· άρθρο 2 (απαγόρευση υπαγωγής στις διατάξεις): 52 ναι, 42 όχι, 2 παρών.
· άρθρο 16 (ειδικές περιπτώσεις αυθαιρέτων): 52 ναι, 42 όχι, 2 παρών.
· άρθρο 53 (άδειες δόμησης εκκλησιαστικών ακινήτων): 56 ναι, 38 όχι, 2 παρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου