Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΔΝΤ: Διαψεύδει Στουρνάρα «βλέποντας» χρηματοδοτικό κενό 11 δισ. ευρώ


Χρηματοδοτικό κενό ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη διετία (4,4 δισ. το 2014 και 6,5 δισ. ευρώ το 2015) εντοπίζει στην έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για το ελληνικό πρόγραμμα και εμμέσως πλην σαφώς καλεί τους Ευρωπαίους να... ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη για να κλείσουν την «τρύπα»


Ταυτόχρονα, ζητά από το Eurogroup να υλοποιήσει το ταχύτερο δυνατό τη δέσμευση του Δεκεμβρίου του 2012 και να ελαφρύνουν το δανειακό βάρος της Αθήνας (εφόσον η τελευταία τηρεί πιστά τους όρους του Μνημονίου), συναρτώντας το ζήτημα αυτό με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και κατ' επέκταση την περαιτέρω συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Η διαπίστωση του ΔΝΤ αποτελεί στην ουσία ηχηρότατη διάψευση των προ ημερών δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» είχε βεβαιώσει ότι το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας μετά τον Ιούλιο του 2014 «είναι μικρό για να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα» με αποτέλεσμα να μην χρειάζονται νέα μέτρα. Να σημειωθεί ότι λόγος για χρηματοδοτικό κενό του ύψους που «βλέπει» το ΔΝΤ είχε αρχίσει να γίνεται λίγο πριν την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα και σε γερμανικά ΜΜΕ. Σωστά είχε αναρωτηθεί ο «Λευκός Πύργος», υιοθετώντας τη γνώμη αρθρογράφου της ηλεκτρονικής εφημερίδας EgnatiaPost, κατά πόσο θα πρέπει να δίνουμε βάση στα λόγια του κ. Στουρνάρα, και να τα πιστεύουμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου