Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ουκρανία: Επεισόδια σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το βιασμό κοπέλας από… αστυνομικούς


Συμπλοκή διαδηλωτών με αστυνομικές δυνάμεις σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον βιασμό 29χρονηςγυναίκας από αστυνομικούς τον περασμένο μήνα.


Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ως συνέχεια άλλης μεγάλης διαδήλωσης νωρίτερα τον Ιούλιο στην πόλη Βραντίγιεβκα, όπου χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν ύστερα από πληροφορίες που μιλούσαν για δύο αστυνομικούς οι οποίοι ξυλοκόπησαν άγρια και βίασαν νεαρή υπάλληλο καταστήματος όταν εκείνη τους κατηγόρησε για εγκληματική πράξη.

Ο δήμος του Κιέβου είχε επιτρέψει τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία η οποία όμως είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Ωστόσο, όταν ορισμένοι από τους διαδηλωτές τοποθέτησαν σκηνές για να περάσουν τη νύχτα στην πλατεία, οι αρχές επενέβησαν διατάζοντάς τους να αποχωρήσουν ενώ κατέφθασαν και οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ukrainska Pravda, αστυνομικοί φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, άρχισαν να συλλαμβάνουν ανθρώπους από το πλήθος ενώ οι διαδηλωτές τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο της χώρας και φώναζαν «Δόξα στην Ουκρανία, θάνατος στους εχθρούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου