Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ισπανία: Συμπλοκές αστυνομικών με διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση Ραχόι


Με την πίεση από το σκάνδαλο των ταμείων του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος να ενισχύεται, στο σκηνικό της πολιτικής αναταραχής έρχονται να προστεθούν οι συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σε συγκέντρωση μπροστά από την έδρα του κόμματος του Ραχόι για την υπόθεση Μπάρθενας.


Ανάλογη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στη Βαρκελώνη, μικρότερες συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις ενώ η πρόκληση της αντιπολίτευσης να δώσει εξηγήσεις ο Ραχόι ή να αντιμετωπίσει πρόταση μομφής παραμένει στο τραπέζι.

Στη Μαδρίτη, η συγκέντρωση μπροστά από τα γραφεία του PP το βράδυ της Πέμπτης μάζεψε τουλάχιστον δύο χιλιάδες άτομα, οι οποίοι απέκλεισαν ουσιαστικά το σημείο και τους γύρω δρόμους απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Εκτός από τη Βαρκελώνη, η οποία επίσης είδε εκατοντάδες να καλούν σε παραίτηση τον Ραχόι, συγκεντρώσεις έγιναν σε άλλες περίπου 30 πόλεις της Ισπανίας.

Ανταποκριτές ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων αναφέρουν πως κοντά στα μεσάνυχτα, στη συγκέντρωση στη Μαδρίτη ξέσπασαν επεισόδια με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν γκλομπ και μερικές μολότοφ να πέφτουν στην πλευρά των αστυνομικών. Οι αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο συλλήψεις. Εκτός από την έδρα του PP, σημείο συγκεντρώσεων έγινε και η πλατεία Πουέρτο ντελ Σολ, που έχει συνδεθεί με το κίνημα των «Αγανακτισμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου