Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ρωσία: Προσωρινά ελεύθερος ο Ναβάλνι έπειτα από νύχτα διαδηλώσεων



Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ο πολέμιος του προέδρου της Ρωσία Βλαντίμιρ Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι, που είχε καταδικαστεί χθες σε φυλάκιση 5 ετών. Ωστόσο, του επιβλήθηκε περιορισμός στις μετακινήσεις μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της έφεσης που άσκησε επί της ποινής.


Ο Ναβάλνι ήταν από τους πρωτοστάτες των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2012. Η καταδίκη από δικαστήριο της πόλης Κίροφ έγινε για το αδίκημα της υπεξαίρεσης ξυλείας από κρατική εταιρεία. Οι εισαγγελείς ζήτησαν αναπάντεχα να αφεθεί ελεύθερος ο Ναβάλνι και να παραμείνει στο σπίτι του στη Μόσχα μέχρι να εξεταστεί η έφεσή του.

Η κίνηση αυτή ενδέχεται να αποσκοπεί να κατευνάσει τα πνεύματα μετά από τις διαδηλώσεις κατά της δικαστικής απόφασης που πραγματοποίησαν την Πέμπτη χιλιάδες Ρώσοι σε ολόκληρη τη χώρα, απομακρύνοντας έτσι τον κίνδυνο κοινωνικών ταραχών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα OVD-info, πάνω από 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν τη νύχτα στη Μόσχα, όπου χιλιάδες άνθρωποι (2.500 σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από 10.000 υποστηρίζουν οι διαδηλωτές) συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη του Ναβάλνι, κυριότερου αντίπαλου του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι περισσότεροι από τους 209 συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου