Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Iωάννινα: Eκδήλωση αφιερωμένη στην σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία


Μια εκδήλωση αφιερωμένη στον διεθνώς αναγνωρισμένο συγγραφέα της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας και έναν από τους πιο σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους παγκοσμίως, οργανώνουν τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου.
Ο λόγος για τον Τζο Νέσμπο ( Jo Nesbo), του οποίου στην Ελλάδα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο τα βιβλία του «Νέμεσις», «Το Αστέρι του Διαβόλου», «Ο Λυτρωτής», «Ο χιονάνθρωπος», «Κυνηγοί κεφαλών», καθώς και το παιδικό «Δόκτωρ Πορδαλός, η περίφημη πορδαλοσκονη», ενώ την άνοιξη του 2013 θα κυκλοφορήσει «Η λεοπάρδαλη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα, στο Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20).Η μεταφράστρια των βιβλίων του Jo Nesbo Γωγώ Αρβανίτη θα μιλήσει για τον ίδιο και τον διάσημο επιθεωρητή του Χάρι Χόλε, ενώ στη συζήτηση με θέμα «Το έγκλημα στο έργο του Jo Nesbo. Από την έρευνα στην εξιχνίαση» θα συμμετέχουν ο καθηγητής Ιατροδικαστικής – Τοξικολογίας Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο ψυχίατρος Φώτης Μωρόγιαννης και ο αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων Ανδρέας Παπιγκιώτης. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Αγόρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου