Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Μπαν Κι Μουν: Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας


Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, καθώς βρίσκεται καθ' οδόν προς την περιοχή για συνομιλίες που θα έχει σήμερα στο Κάιρο.

«Καλώ και τις δύο πλευρές να συνεργαστούν με όλες τις προσπάθειες των οποίων ηγείται η Αίγυπτος για την άμεση σύναψη εκεχειρίας», τόνισε ο Μπαν Κι Μουν. «Θλίβομαι βαθύτατα από τις πληροφορίες για νεκρούς», δήλωσε ο Μπαν για την εν λόγω επίθεση και πρόσθεσε: «Ανησυχώ επίσης για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων, από τις οποίες σκοτώθηκαν πολλοί Ισραηλινοί πολίτες. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Ο Μπαν Κι Μουν και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι πρόκειται να έχουν συνομιλίες για την κατάσταση στη Γάζα καθώς και για άλλα διεθνή ζητήματα.

Στο μεταξύ, και παρά τις εκκλήσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο σφοδρός βομβαρδισμός της Λωρίδας της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό. Μόνο στις πρώτες πρωινές ώρες σκοτώθηκαν σε αυτούς τουλάχιστον 8 Παλαιστίνιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου