Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Γερμανία: Όλο και περισσότεροι εκφράζουν ακροδεξιές απόψεις


Ο αριθμός των Γερμανών με ακροδεξιές πολιτικές πεποιθήσεις έχει αυξηθεί κατά την τελευταία διετία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Το Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ ανακοίνωσε πως το 9% των Γερμανών εκφράζει ακροδεξιές πολιτικές απόψεις, από 8,2% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2010.

Το Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ, που πρόσκειται στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), αποκαλύπτει πως το 15,8% των κατοίκων της πρώην Ανατολικής Γερμανίας ασπάζεται ακροδεξιές πεποιθήσεις – από 10,5% το 2010. Στον δυτικό τομέα της χώρας πάντως, το αντίστοιχο ποσοστό έχει πέσει στο 7,3% από 7,6%.

Στην έρευνα διαπιστώνεται πως το 25,1% των Γερμανών έχει αρνητική άποψη για τους ξένους. Στη δυτική Γερμανία ένας στους πέντε κατοίκους εκφράζει απόψεις κατά των ξένων, έναντι 39% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό στις ανατολικές περιοχές.


ΣΧΟΛΙΟ:

Αν η συγκεκριμένη έρευνα του Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ διεξαγόταν μεταξύ των μελών των δυο κοινοβουλίων της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ και Μπούντεσρατ), είναι βέβαιο ότι το ποσοστό των ατόμων με ακροδεξιές απόψεις θα ήταν κατά πολύ υψηλότερο!

ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου