Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Μπουτάρη με τον πρέσβη της Νιγηρίας

Για θέματα διμερούς πολιτιστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας


Εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρέσβη της Νιγηρίας Αγιοντέτζι Λ. Αγιοντέλ (Ayodeji L. Ayodele), παρουσία της επίτιμου προξένου της Νιγηρίας στη Θεσσαλονίκη, Αντέολα Ιμπραχίμ (Adeola Ibrahim) είχε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα διμερούς πολιτιστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στη βούληση της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία σε θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και στις πολιτιστικές ανταλλαγές, καθώς και στο ενδεχόμενο διερεύνησης της δυνατότητας σύσφιξης της σχέσης των δύο χωρών μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικών με τις δύο χώρες.

Στο πλαίσιο των εκπεφρασμένων θέσεων της Δημοτικής Αρχής για την εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην μακραίωνη ιστορία και στα πλεονεκτήματά της πόλης ως αξιόλογου προορισμού, σημειώνοντας τα πολιτιστικά γεγονότα-σταθμούς που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη τα επόμενα χρόνια.

Από τη μεριά του ο πρέσβης της Νιγηρίας, κ. Αγιοντέλ, αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια στην πόλη της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη της πολιτιστικής, επιχειρηματικής και εμπορικής διμερούς συνεργασίας. Επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια διπλασιάστηκε ο αριθμός των Ελλήνων επιχειρηματιών που πραγματοποιούν επενδύσεις στη Νιγηρία και εξέφρασε την προθυμία του να μετάσχει στην διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη ενημερωτικής ημερίδας προκειμένου να ενημερωθεί η τοπική επιχειρηματική κοινότητα για τις ευκαιρίες και δυνατότητες επενδύσεων στην αφρικανική χώρα.

Επιπλέον έδειξε ενδιαφέρον για την πολιτιστική παρουσία της Νιγηρίας στη Θεσσαλονίκη και συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή της χώρας του με καλλιτεχνικά σχήματα στα Δημήτρια καθώς και στην Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου