Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Δ. Θεσσαλονίκης: Συνεχίζονται οι κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων σε μαγαζιά


Νέα αιφνιδιαστική επιχείρηση ελέγχου και κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα από το δήμο Θεσσαλονίκης σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνεται παράνομα.

Συγκεκριμένα σήμερα ελεγκτές της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης συνεπικουρούμενοι από συνεργείο της Καθαριότητας σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις οδούς Μητρ. Ιωσήφ, Μητροπόλεως, Καρ. Ντήλ και Λεωφ. Νικης.

Πρόκειται για μια εκτεταμένη επιχείρηση ελέγχου τραπεζοκαθισμάτων, σε μια από τις πλέον επιβαρυμένες περιοχές του ιστορικού κέντρου της πόλης. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και κατασχέθηκαν τραπεζοκαθίσματα από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της λεωφ. Νίκης.

Στη διάρκεια της επιχείρησης μεταξύ άλλων επανεξετάστηκαν και τα καταστήματα που δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του Δήμου Θεσσαλονίκης στις προηγούμενες εξορμήσεις, διαπιστώθηκαν παραβάσεις για αυθαίρετη χρήση του κοινόχρηστου χώρου και επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η νέα αυτή αιφνιδιαστική επιχείρηση που έγινε σε ώρες αιχμής της κίνησης των καταστημάτων, συντόνιζαν οι Αντιδήμαρχοι, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα και Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουμε ή να κάνουμε πίσω. Η Δημοτική Αρχή θα βάλει τέλος σε νοοτροπίες και πρακτικές που αποκλείουν τους πολίτες από πεζοδρόμια και πεζόδρομους. Οι ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και καταστημάτων εμπορίου οφείλουν να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να παρακωλύεται η ελεύθερη χρήση-προσπέλαση των πεζοδρομίων από μόνιμα εμπόδια, είτε αυτά είναι εμπορεύματα είτε τραπεζοκαθίσματα», δήλωσε ο κ. Καπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου