Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 18 νεκροί σε τρεις επιθέσεις

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, μεταξύ τους και δέκα άμαχοι –γυναίκες και παιδιά–σκοτώθηκαν σε τρεις επιθέσεις σήμερα στο νότιο και στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο απολογισμό θυμάτων μέσα σε μια μέρα ύστερα από τις πολύνεκρες επιθέσεις κατά την γιορτή του Έιντ τον περασμένο μήνα.

Δέκα πολίτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο. Τα θύματα επέβαιναν σε αυτοκίνητα και βρίσκονταν καθοδόν προς τη συνοικία Μούσα Κάλα στην επαρχία Χελμάντ για να παρευρεθούν σε έναν γάμο. Στην περιοχή Μπάντπαχ της ανατολικής επαρχίας Λαγκμάν σκοτώθηκαν πέντε στρατιώτες από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο. Κατά την τρίτη επίθεση, καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσικλέτα ανατινάχθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Κανταχάρ σκοτώνοντας τρεις αστυνομικούς και τραυματίζοντας τέσσερις.

Τα περιστατικά βίας αυξάνονται ανά τη χώρα καθώς πλησιάζει η ημερομηνία για την απόσυρση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, το 2014, και την παράδοση του ελέγχου στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας που αριθμούν 350.000 στρατιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου