Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ένας αιώνας δράσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Έκθεση στη Θεσσαλονίκη

 

Τα 100 χρόνια δράσης και προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τιμώνται στη Θεσσαλονίκη με τη διοργάνωση έκθεσης στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο που θα διαρκέσει έως τις 28 Οκτωβρίου. Σήμερα σε ειδική εκδήλωση η φιλόλογος Μαρία Μηνιάδου-Χαριτίδου θα μιλήσει για την ιστορία του ΕΕΣ.

Όπως αναφέρεται στην ομιλία της, η δράση του ΕΕΣ καλύπτει προβλήματα και αποστέλλει βοήθεια και εκτός Ελλάδας όπως στη Γιουγκοσλαβία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, την ΠΓΔΜ, την Αρμενία, το Αφγανιστάν, την Ασία και την Αμερική (με τον τυφώνα Κατρίνα). «Σήμερα, ο ΕΕΣ Θεσσαλονίκης έχει 3300 εθελοντές εκπαιδευμένους και συνεχίζει να εκπαιδεύει. Και είναι παρήγορο και ελπιδοφόρο ότι υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησίες που θέλουν να προσφέρουν που ζητούν να μάθουν να προσφέρουν», τονίζει στην ομιλία της.

Πάντως, για τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΕΕΣ Παναγιώτη Δέντσορα ο κόσμος πλέον υποφέρει περισσότερο από ψυχικές ασθένειες, παρά από σωματικές, οι οποίες άλλωστε είναι και δύσκολο να θεραπευτούν και διαγνωσθούν. «Μέσω της κοινωνικής μας υπηρεσίας προσφέρουμε βοήθεια σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους σε άτομα με ειδικές ανάγκες ή σε άτομα που μόλις έχουν βγει από πολυήμερη νοσηλεία», επισημαίνει ο κ. Δέντσορας.

Αναφερόμενος στο τμήμα αναζητήσεων που προσέφερε πολύτιμες πληροφορίες εν καιρώ πολέμου, σημειώνει ότι πλέον απευθύνονται σ’ αυτό αλλοδαποί πρόσφυγες που αναζητούν την οικογένειά τους, συγγενείς που ψάχνουν άτομα του περιβάλλοντός τους τα οποία έχουν χαθεί λόγω ψυχικών νοσημάτων ή υιοθετημένοι που αναζητούν τους βιολογικούς τους γονείς.

Το πρώτο παθολογικό νοσοκομείο του ΕΕΣ στην Πρέβεζα

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου